Atrium nu beschikbaar voor alle Grasboom websites

Het is zover! Alle Grasboom websites beschikken nu over een Atrium; een ‘digitaal binnenplein’ waar straks informatie over het project; tekst en beeldmateriaal te vinden is.

Atrium is een digitaal (lokaal en intern) gebruikersplatform bestemd voor bewoners; ouders en/of naast betrokkenen van bewoners; bestuursleden en het begeleidingsteam.

Je kunt er straks informatie vinden (en delen) over de appartementen; de huur; het woon-ABC; contactgegevens; online weekrooster, wie-doet-wat; reglementen; activiteiten; nieuwsbrieven; smoelenboek; foto galerij; enz.

Het platform wordt intern ter beschikking gesteld aan alle gebruikers zolang zij in het project wonen en/of werkzaam zijn.

De Grasboom als facilitator

Het Atrium platform wordt door stichting De Grasboom (als koepelorganisatie) ter beschikking gesteld aan alle locaties die zijn aangesloten bij het Grasboom-webportaal. De Grasboom functioneert hierbij als facilitator ter ondersteuning van groepsprocessen. Grasboomlocaties bepalen zelf in hoeverre het Atrium passend is in het ouderinitiatief en hier, al dan niet, gebruik van gaan maken.

Implementatie per locatie

De werkgroep Grasboom webportaal heeft ervoor gekozen om per locatie het Atrium op te starten. Als een project er klaar voor is kan zij een verzoek doen en aan de slag gaan met het inrichten van het Atrium. De Atrium-functie is inmiddels ingebouwd in alle websites en kan direct online worden gezet als dat gewenst is.

Als eerste project begint Atrium op de website van Grasboom Leusden, daarna volgen in Utrecht Grasboom De Roos en Max, enz.

Atrium in testomgeving met ondersteuning

De lokale -administrators/ redacteuren van de 10 locaties worden bijgestaan door de webbeheerders van de Grasboom. Via een interne ‘helpdesk’ die in de website is ingebouwd kunnen zij vragen stellen of kan telefonisch of via zoom e.a. nader worden toegelicht.

Persoonlijke inlogaccounts

Alle gebruikers kunnen straks met hun e-mailadres en een persoonlijk wachtwoord inloggen.

Elke locatie zal worden geïnformeerd ‘wanneer’ en ‘of’ het Atrium op hun website online gezet gaat worden.

Wij hopen dat Atrium een inspirerende bijdrage zal worden ter ondersteuning van de interne communicatie.

Zie ook: Account aanvragen

Werkgroep Grasboom webportaal