Interview met Marlijn Oudejans over stigma van autisme

Stichting Jobstap, een erkende integratie- en jobcoach organisatie, interviewde Marlijn Oudejans over autisme. Hieronder lees je een voorpublicatie van het interview, wat binnenkort verschijnt op de website van Stichting Jobstap.

Marlijn Oudejans: “Ik vraag mensen soms waar zij aan denken bij het woord autisme. Antwoorden die ik meestal krijg zijn: behoefte aan strakke structuur, sociaal onhandig en moeite met veranderingen. Het is allemaal waar. En ook weer niet. Ja, ik heb autisme, maar bovenal: ik ben een normaal persoon. Ik heb misschien wat meer krasjes dan andere mensen, maar dat dat wil niet zeggen dat ik niet kan werken”.

Marlijn Oudejans is een coachee van Petra Janssen, jobcoach bij Jobstap. Zij heeft een verhaal te vertellen heeft en streeft een belangrijke missie na. Aan de keukentafel vraagt Marlijn de interviewer: “Waar denken jullie aan bij autisme?”. In haar leven loopt ze tegen het stigma van autisme aan, en dit wil ze graag wegnemen bij mensen.

In de knusse turquoise woonkamer neemt Marlijn ons mee in haar verhaal: wat betekent autisme voor haar? Dit verhaal kun je verder lezen op de website van Jobstap.

De één legt vijf kilometer af via de snelweg. De ander – en dat ben ik – gaat via een berglandschap met heel veel haarspeldbochten.
Marlijn Oudejans met haar Jobcoach