Woning vrij in Utrecht

Woning vrij in Utrecht

Bij Grasboom Clophaemer in Utrecht komt per 1 januari 2023 een woning vrij.

Het appartement

Tussenwoning, ca. 56 m², op de eerste verdieping van het appartementen-complex De Clophaemer. Het gebouw De Clophaemer in Utrecht Overvecht grenst aan winkelcentrum de Klop. De woning wordt verhuurd door woningbouwvereniging SSH (Stichting Studenten Huisvesting).

Het appartement heeft een woon-/ slaapkamer (41, m²) met Frans balkon; een open keuken (4,4 m²) en doucheruimte met toilet (3,1 m²). Het appartement heeft in cv-kast in de centrale hal een wasmachine aansluiting. Tevens is er een glasvezel-aansluiting voor internet beschikbaar, waarvoor je zelf een abonnement kunt afsluiten.

Wonen bij de Grasboom Utrecht Clophaemer

Bij de Clophaemer woon je samen met 8 andere bewoners. Er is een gemeenschappelijke ruimte met ruime keuken, zithoek met TV en een balkon.
Het begeleidingsteam (Lister) heeft een bescheiden administratieve ruimte naast de gemeenschappelijke ruimte.

De netto huur bedraagt € 663,00 per maand, plus € 39,00 servicekosten. (Hiervoor kan huurtoeslag aangevraagd worden).

Een belangrijke voorwaarde om te kunnen wonen in een ouderinitiatief van De Grasboom, is actieve deelname van je ouders en/of naast betrokkenen.

Wonen & zorg / Pgb

Het team van Lister verleent de zorg. Voor de woning sluit een individueel huurcontract af (met koppelbeding voor Zorgafname met Grasboom Clophaemer Utrecht) met de verhuurder SSH.
De begeleidingskosten worden betaald aan Grasboom Clophaemer vanuit het Pgb met een beschikking Beschermd Wonen die je van de gemeente Utrecht (Wmo) hebt ontvangen of een Pgb van het zorgkantoor (Wlz). Voor de zorg die je wenst in te kopen sluit je een zorgovereenkomst af met de stichting Grasboom Utrecht Clohaemer.

Wonen en zorg zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden; het een kan niet zonder het ander. Voor het bekostigen van de zorg vraag je een Persoonsgebonden Budget (Pgb) Wmo aan bij de gemeente Utrecht of een Pgb voor de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Let op: de regels voor Pgb-verstrekking door de gemeente zijn gewijzigd;

Zie ook: Invoering woonplaatsbeginsel voor beschermd wonen (Wmo)

Per 1 februari beschikbaar

Het appartement is per 1 januari 2022 beschikbaar. Meer informatie over de locatie en het wonen bij Grasboom De Clophaemer kun je vinden op de website van de Grasboom bij projectinformatie.

Voorrang

Een nieuwe bewoner die ouders meebrengt die actief kunnen zijn binnen het bestuur en/of de zorgcommissie zal voorrang *) bij de toewijzing van de woning krijgen.

Heb je belangstelling of heb je vragen?

Stuur dan een berichtje naar wlcinfo@grasboomclophaemer.nl. De contactpersoon van dit project zal dan contact met je opnemen.

Wil je inschrijven voor deze woning?

Je kunt je tot 11 december a.s. inschrijven voor deze woning. Nadat je bent ingelogd, kun kenbaar maken dat je belangstelling hebt, via de link: inschrijven woning

Sta je nog niet op de wachtlijst?

Stel jezelf dan eerst de volgende vragen;

  • voldoe ik aan het bewonersprofiel? (zie bewonersprofiel Grasboom Utrecht Clophaemer)
  • heb ik voldoende inkomen om de huur te betalen? (huurtoeslag mogelijk)
  • ben ik in het bezit van een Wmo of Wlz beschikking Beschermd Wonen met toereikend Pgb of verwacht ik deze binnenkort te kunnen verkrijgen (i.v.m. de zorg die je bij de Grasboom wilt inkopen)
  • zijn mijn ouders of een naast familielid bereid actief te participeren in de organisatie van de Grasboom?

Je kunt je aanmelden via de aanmeldbutton op de website. Na acceptatie op de wachtlijst kun je reageren op deze woning. Je ontvangt dan ook regelmatig nieuws over nieuwe vrij komende woningen bij De Grasboom. Aanmelden