Woning vrij in Utrecht

Woning vrij in Utrecht

Grasboom Utrecht Max (Stichting Exploitatie Max) heeft op zeer korte termijn een tweekamerwoning beschikbaar. Reageren kan voor 26 juli 2019 zoals onderaan dit bericht is beschreven.

  • Het appartement is ca. 42 m2 met open keuken, badkamer/toilet met wasmachineaansluiting en aparte slaapkamer.
  • Er is een glasvezelaansluiting voor internet beschikbaar, waarvoor je zelf een abonnement kunt afsluiten.
  • Huur en servicekosten bedragen ongeveer € 530
  • Er kan huursubsidie worden aangevraagd.
Appartement Grasboom Utrecht Max

Wonen op de 7-e etage

STEM bevindt zich op de 7e etage van een van de MAX-woontorens aan het Europaplein en heeft 11 appartementen. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte waar samen activiteiten kunnen worden ondernomen. We zijn bereikbaar met trap en lift.

Voor jongvolwassenen vanaf 18 jaar

BIJ STEM wonen jongvolwassenen vanaf 18 jaar, met een diagnose ASS en een normale tot hoge intelligentie en een dagbesteding zoals een studie, werk of vrijwilligerswerk. Er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Ook vindt er regelmatig bewonersoverleg plaats over de woon- en zorgomgeving.

De zorg

De zorg wordt verleend door Reinaerde. Op de verdieping is een aparte kantoorruimte voor de persoonlijk begeleiders die allemaal HBO opgeleid zijn en gespecialiseerd zijn in autisme.
De bewoner sluit een individuele woonzorgovereenkomst met STEM.

De zorg wordt gefinancierd vanuit een PGB (Persoonsgebonden Budget), dat door de gemeente Utrecht wordt toegewezen.
Wanneer na de intake door de zorgaanbieder en een gesprek met enkele ouders het besluit positief is, moet er een zogenaamd keukentafelgesprek plaatsvinden met de gemeente die uiteindelijk bepaalt of je een PGB krijgt en de hoogte hiervan.

Ouderparticipatie

STEM is een ouderinitiatief, dit betekent dat we van alle ouders verwachten dat ze bijdragen aan het besturen en organiseren van het initiatief, om de voortgang van STEM te continueren. Momenteel zijn we vooral op zoek naar bewoners met ouders die een bestuursfunctie kunnen vervullen.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website met meer over het wonen, de zorg, een bewonersprofiel, ouderparticipatie en de geschiedenis.
Voor vragen kun je mailen naar wlcinfo@grasboommax.nl

Aanmelden

Aanmelden graag zo spoedig mogelijk en vóór 26 juli 2019 op de ‘aanmeldpagina’ van de Grasboom
We nemen daarna contact met je op.