Pieter Rem gehuldigd bij lintjesregen in Leusden

Op vrijdag 26 april 2024 heeft burgemeester Frans Backhuijs, tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, 8 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van Leusden. Ook Pieter Rem werd gehuldigd en benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Toelichting bij de uitreiking

Bij de uitreiking werd het vrijwilligerswerk benoemd als medeoprichter/ bestuurslid/ voorzitter van de Stichting Exploitatie Grasboom Veenendaal en bestuurslid/penningmeester van de Stichting De Grasboom. Samen met andere ouders heeft hij een woonproject in Veenendaal gerealiseerd voor jong volwassenen met een autismestoornis. Pieter voerde onder andere gesprekken met de gemeente, toekomstige bewoners en hun ouders, de woningstichting en zorgorganisaties.

In februari 2014 kregen de eerste bewoners de sleutel van hun appartement. In de jaren hierna hield hij zich bezig met de indicaties van bewoners en het overleg hierover met gemeentes en zorgverzekeraars. Ook heeft de heer Rem bijgedragen aan de oprichting van de Stichting de Grasboom, de overkoepelende stichting van Grasboomprojecten in Midden Nederland, die nu 10 ouderinitiatieven ondersteunt. Ook werd uitvoerig stilgestaan de ondersteuning die Pieter heeft gegeven in de startfase van Grasboom Leusden in de periode 2011 tot 2015.

Publicatie gemeente Leusden

Anekdote

foto: Karin Riethoven fotografie